Home » Kefirsmoothie met blauwe bessen

Kefirsmoothie met blauwe bessen

Deze kefirsmoothie met blauwe bessen is voor gewone, drukke mensen. Mensen die wel wat gezonder zouden willen eten en drinken, maar er geen tijd voor hebben. Voor dit recept heb je maar 2 ingrediënten nodig. Deze smoothie met blauwe bessen is lichtzuur en daardoor heerlijk fris. Perfect voor als het warm is! Daarnaast zit het recept ook vol voedingsstoffen en is het binnen 6 minuten klaar. Maak jij deze kefirsmoothie met blauwe bessen binnenkort ook?

Kefirsmoothie met blauwe bessen

Kefirsmoothie met blauwe bessen

Menugang: Snack
Personen

1

Cooking time

6

minuten
Calorieën

132

kcal

Ingrediënten

  • 200 ml kefir

  • 100 gr blauwe bessen (vers of bevroren)

  • Optioneel: 1 eetlepel honing of ahornsiroop

Bereiding

  • Gebruik je bevroren blauwe bessen voor deze kefirsmoothie? Laat ze dan 5 minuutjes ontdooien.
  • Doe je kefir, blauwe bessen en evt. 1 eetlepel honing samen in de blender. Meng ze op een hoge stand, totdat de ingrediënten goed gepureerd zijn.

Notities

  • Tip: Je kunt kefirsmoothies maken met elk soort fruit. Allerlei soorten bessen, maar ook ‘gewoon’ met Hollandse appels, peren of pruimen bijvoorbeeld. Wat jij lekker vindt!
  • Tip: Maak van deze smoothie een ontbijtsmoothie door er havervlokken en/of hennepzaad in te doen. Voeg dan wel iets meer kefir toe zodat je smoothie niet te dik wordt.
  • Tip: Hou je van smoothies met blauwe bessen? Probeer dan ook eens deze smoothie met banaan en blauwe bessen.

Kefirsmoothie met blauwe bessen: soms moet je het simpel houden

Ik heb een tijdje getwijfeld of ik dit recept voor kefirsmoothie met blauwe bessen wel op de blog moest zetten. Het zijn tenslotte maar 2 ingrediënten, zoiets kunnen jullie zelf ook wel bedenken. Toch wil ik het graag met jullie delen. Want ik heb zo enorm genoten van deze smoothie met blauwe bessen. Hij is fris, zó klaar, gezond en goed voor je darmflora. En misschien breng ik je zo op een goed idee. Soms moet je het simpel houden.

Kefir, je darmen en je goed voelen

Begin dit jaar heb ik een boek gelezen dat ging over je darmen. Hoe dat allemaal werkt enzo. Wat blijkt? Als je goed voor je darmen zorgt, kan dat enorm veel positief effect hebben op hoe je je voelt. Niet alleen lichamelijk, maar juist ook geestelijk.

Nu kun je op allerlei manieren goed voor je darmen zorgen. Gefermenteerde producten drinken en eten is daar één van. Kefir dus, maar ook bijvoorbeeld verse zuurkool of kimchi (ingelegde groenten). Verder zijn veel plantaardige vezels (groenten, zaden, noten, peulvruchten, etc.) eten ook erg belangrijk.

Elke dag deze kefirsmoothie met blauwe bessen drinken maakt je natuurlijk niet in één klap supergezond en gelukkig. (Sterker nog, je kunt beter variëren in wat je drinkt.) Maar het kan wel meehelpen. En het is gewoon erg lekker.

Wil je er meer over weten? Dan raad ik van harte deze podcasts van Deliciously Ella op Spotify aan: The Gut, Why it Matters en How to Have a Healthy Gut. Wel in het Engels, maar met goede (wetenschappelijke) uitleg erbij. Het inspireerde mij in ieder geval enorm om meer gefermenteerde producten, verse groenten en andere gezonde dingen te eten.

Heb jij wel eens kefir op? Heb je dit recept uitgeprobeerd? Welke variaties vind jij lekker? Laat van je horen in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*