Home » Over De Vegetarische Carnivoor

Over De Vegetarische Carnivoor

De Vegetarische Carnivoor is een website onderhouden door Alex en bijgehouden door Saskia. Met deze blog willen we laten zien dat vegetarisch eten eigenlijk niet zo moeilijk – en smakeloos – is als je van te voren misschien denkt. Dat hebben we namelijk zelf ondervonden. Omdat het goedkoper en beter voor het milieu was, besloten we een paar jaar geleden om maar 1 of 2 keer per week biologisch vlees te eten, en de rest van de tijd vegetarisch. Na een paar weken kwamen we erachter dat we het vlees waren vergeten, en het eigenlijk helemaal niet misten. Een gekke gewaarwording, aangezien we van te voren echt niet zonder die lekkere rookworst of dat knapperig gebakken spek dachten te kunnen…

Nu zo’n 10 jaar verder eten we zelfs grotendeels veganistisch. Grotendeels, want als we ergens te gast zijn en iets lekkers met kaas voorgeschoteld krijgen halen we daar heus onze neus niet voor op. Deze website is dan ook niet bedoeld om vleeseters op de vingers te tikken, maar hen juist uit te dagen om eens wat vaker een vegetarische of veganistische maaltijd op tafel te zetten.

Daarvoor verzamelen we de lekkerste recepten en publiceren we onze eigen verzinsels. Je zult ervan versteld staan hoe lekker je er van gaat koken! Je kunt namelijk niet zomaar het vlees uit een recept weglaten. Er moet wel iets smaakmakends (en met de juiste voedingstoffen) voor in de plaats komen. Ook kunnen onze vegarecepten wellicht de beginnende vegetariërs wat inspiratie bieden – de omslag naar vleesloos koken was voor ons er vooral één van nieuwe recepten vinden en uitproberen.

De nadruk van deze site ligt op vegetarische recepten, maar we bloggen ook over onderwerpen die gerelateerd zijn aan duurzaamheid en koken. Mocht je tips voor ons hebben, dan kun je die via onze contactpagina insturen.

Vriendelijke groeten,

Team De Vegetarische Carnivoor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*