Home » Pastasalade Pesto

Pastasalade Pesto

Pastasalade Pesto is een recept voor een koude pastasalade met pesto, rucola, Parmezaanse kaas en andere lekkere Italiaanse ingrediënten. Dit kleurige gerecht is erg lekker voor op een warme dag, maar ook ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld een barbecue. En als je over hebt, bewaar je de Pastasalade Pesto gewoon in de koelkast. Zo heb je de dag erna een heerlijke lunch klaarstaan!

Pastasalade Pesto

Pastasalade Pesto

Menugang: Hoofdgerecht, Lunch
Personen

4

Bereidingstijd

20

minuten
Calorieën

425

kcal

Ingrediënten

 • 250 gr. fusilli tricolore (pasta)

 • 200 gr. cherrytomaten

 • 90 gr. groene pesto

 • 40 gr. pijnboompitten

 • ½ komkommer

 • 40 gr. rucola

 • 50 gr. Parmezaanse kaas

Bereiding

 • Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 10 minuten gaar.
 • Was ondertussen de groenten. Halveer de cherrytomaatjes en snijdt de komkommer in blokjes. Schaaf kleine plakjes de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf. Zet alles in de koelkast tot gebruik.
 • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan met een dikke bodem tot ze goudbruin zijn. (Houd ze goed in de gaten, want voor je het weet zijn ze aangebrand!)
 • Giet de fusilli af en laat afkoelen tot het koud is. Doe het in de saladeschaal en meng het goed met de pesto. Schep nu ook de cherrytomaten, komkommer, rucola en pijnboompitten door de pastasalade met pesto totdat alles goed verdeeld is.
 • Bestrooi tenslotte de Pastasalade Pesto met de Parmezaanse kaas en serveer direct.

Notities

 • Tip: Voeg nog een gele paprika in reepjes toe voor een extra kleurige en zoete salade!

Pastasalade Pesto: geen gedoe & mooi om te zien

Deze Pastasalade Pesto biedt je alle voordelen van een salade. Hij is snel klaar, lekker bij warm weer en ideaal om mee te nemen naar een feestje of barbecue. In het laatste geval is het bovendien handig dat je hem van te voren kunt klaarmaken en in de koelkast bewaren. Dat is wel zo fijn als je geen zin hebt in stress! Als je teveel over hebt mik je de Pastasalade Pesto net zo gemakkelijk weer in een bakje in de koelkast. Dan heb je voor de volgende dag gelijk een heerlijke lunch klaarliggen!

Een kleurrijke pastasalade

Dat deze Pastasalade Pesto fusilli tricolore in het ingrediëntenlijstje heeft staan verbaast jullie misschien een beetje. Meestal ga ik in mijn recepten inderdaad voor de volkoren variant. Maar ik gebruik deze pastasalade met pesto, rucola en Parmezaanse kaas meestal om mee te nemen naar feestjes en uitjes. En dan is het wel leuk om iets moois op tafel te kunnen zetten! De driekleurige pasta past daarom goed in deze salade, die verder gekleurd wordt door de rode tomaatjes en groene rucola met zijn mooie blaadjes. Wil je er nog wat meer kleur instoppen? Doe er dan ook eens een in reepjes gesneden gele paprika doorheen. Gegarandeerd dat je complimenten zult krijgen over jouw Pastasalade Pesto!

Heb je nog vragen over deze Pastasalade Pesto? Of heb je hem uitgeprobeerd? Ik hoor graag wat je van deze pastasalade met pesto, rucola en Parmezaanse kaas vond in de reacties hieronder!

3 Comments

 1. Hallo!
  Ik wil je pasta heel graag maken, ziet er heerlijk uit , maar zit met een feestje morgen en heb die dag al zoveel te doen. Is de pasta lekker dag van tevoren te maken?

  Ik hoor het graag van je!

  • Hoi Macy, ja hoor dat kan prima! Hij ziet er misschien iets minder netjes uit, maar de smaken zijn dan wel extra lekker ingetrokken. Je kunt er eventueel voor kiezen om de rucola pas op het laatste moment toe te voegen. Dan oogt het wat frisser.

  • Als je ooit weet pasta wilt maken een dag van te voren. Kan je de salade maken en bij elkaar mengen alleen houd de saus, dressing appart dan die dag zelf er door doen ziet je salade er even mooi uit!! =)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*