Home » Broodje vegetarische hotdog

Broodje vegetarische hotdog

Om het lekkerste broodje vegetarische hotdog te maken volgt dit recept de klassieke richtlijnen: zuurkool, mosterd, wit broodje. En (vegetarische) worst, uiteraard. Gebruik je favoriete merk vegetarische hotdog of bratwurst (ik vind die van de Vegetarische Slager erg lekker) en je flanst zo een heerlijke snackmaaltijd in elkaar. Met een paar simpele aanpassingen maak je met dit recept ook een vegan hotdog. Maar of je nu een veganistische of vegetarische hotdog op je broodje doet – dit wordt smullen!

Broodje vegetarische hotdog

Broodje vegetarische hotdog

Menugang: Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Personen

2

Bereidingstijd

15

minuten
Calorieën

552

kcal

Ingrediënten

 • 4 witte puntjes

 • 4 vegetarische bratwursten of hotdogs

 • 1 ui

 • 3 el olijfolie

 • 250 gr. zuurkool, naturel

 • 2 tl mosterd

 • (Curry)ketchup en/of mayonaise naar keuze

Bereiding

 • Snijdt de witte puntjes open en leg ze alvast klaar op 2 borden. Laat de zuurkool uitlekken.
 • Laat 1,5 el olijfolie heet worden in een koekenpan. Snipper de ui en fruit deze 5 – 10 minuten op laag vuur, totdat ze lichtbruin worden. Voeg dan de zuurkool toe en meng met de ui. Laat nog een paar minuten doorbakken, totdat de zuurkool warm is.
 • Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de andere pan. Bak hierin de vegetarische hotdogs rondom bruin.
 • Besmeer de witte puntjes met de mosterd. Beleg ze met het ui-zuurkoolmengsel. Leg daar bovenop de vegetarische hotdogs. Maak af met (curry)ketchup en mayonaise naar smaak.

Kliekjes leiden tot vegetarische hotdogs

Dit recept voor een broodje vegetarische hotdog komt voort uit één van mijn eigenaardige eigenschappen. Ik haal er enorm veel plezier uit om restjes op te maken en gebutst eten te kopen. Zodat er geen voedsel verspild wordt, zeg maar. Ik ben altijd bang dat ik daardoor overkom als een snobistische ecohippie. Maar tegelijkertijd heb ik het maar omarmd.

Met een brede grijns verzamel ik alle enkele fairtrade bananen in de super, omdat die altijd blijven liggen. Ik pluk met opzet de geknakte en afgesneden stukken winterpeen uit het schap en stop die in mijn katoenen netje. Kom maar bij mij, alle zielige, lelijke, eenzame producten. Want als ik jullie opeet, worden jullie niet weggegooid. En gaat alle energie (en CO2) die in jullie productie is gestopt, niet verloren. Noem me maar gek, ik word er blij van!

Je vriezer vol met Too Good to Go

Geen wonder dat ik fan ben van de app Too Good to Go. Hiermee kun je voor weinig geld het eten ophalen wat overblijft bij een winkel. Soms krijg je dan echt héél veel. Zoals bij Bakker Bart. Hele broden, zachte en harde broodjes, kaasstengels en weet ik veel wat niet meer. Het is echt een feest om te ontdekken wat je allemaal hebt meegekregen. (Dat is namelijk een verrassing.)

Omdat we maar met z’n tweeën zijn, stouw ik het meeste in de vriezer. En dan schiet ik dus ik mijn ‘kliekjesmodus’. Hoe kan ik mijn vriezer zo efficiënt mogelijk leegeten? Tuurlijk kun je gewoon de komende 4 dagen luxueus ontbijten en lunchen met al die witte broodjes. Maar ik wil ook een beetje gezond blijven eten. Daarom verdeel ik het over de maaltijden.

Met de harde broodjes en kaasstengels kunnen we een paar keer soep eten. En witte puntjes, hm… Wacht, daar kunnen we een broodje vegetarische hotdog mee maken! Normaal eet ik dat nooit, maar door mijn kliekjesbuit kom ik op nieuwe ideeën. Lekker snel en goed voor de variatie.

Tips om restjes te gebruiken

Oké, hier is de TLDR; heb je veel restjes over? Denk dan eens creatief na hoe je ze kunt gebruiken. Google wat recepten. En red daarmee het eten (en de energie die erin is gestoken) van de prullenbak. Dit recept voor 4 broodjes vegetarische hotdogs is binnen een kwartiertje klaar. Zo kun je nog meer recepten bedenken voor:

Wat is jouw favoriete kliekjesrecept? Of heb je dit recept voor een broodje vegetarische hotdog geprobeerd? Laat van je horen in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*