Home » Fruitontbijt met geheime groente

Fruitontbijt met geheime groente

Met dit fruitontbijt werk je ongemerkt 130 gram groente naar binnen. Je proeft vooral fruit, maar de bonuspunten voor je gezondheid heb je binnen. Een betere start van de dag kan niet! Als je bevroren ingrediënten gebruikt, flans je dit fruitige ontbijtje met geheime groente bovendien snel in elkaar.

Fruitontbijt met geheime groente

Fruitontbijt met geheime groente

Menugang: Ontbijt
Personen

1

Bereidingstijd

20

minuten
Wachttijd

30

minuten
Calorieën

488

kcal

Ingrediënten

 • 80 gr. bloemkool (gekookt & gekoeld)

 • 50 gr. bevroren spinazieblokjes

 • 200 gr. bevroren zomerfruit (aardbeien, blauwe bessen, frambozen, etc.)

 • 1 bevroren banaan

 • 125 ml ongezoete havermelk

 • 1,5 el havermout

 • 1,5 el chiazaad

 • 1 el amandelpasta

Bereiding

 • Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes / stukken. Kook in ca. 10 – 15 minuten beetgaar.
 • Doe de bloemkool in de blender. Doe het bevroren zomerfruit, de banaan en spinazie erbij. Meng alles door elkaar en laat een halfuurtje staan.
 • Voeg nu ook de havermelk, havermout, het chiazaad en de amandelpasta toe. Maal alles op hoge snelheid fijn tot er een dikke fruitmoes ontstaat.
 • Doe in een kom en garneer met de achtergehouden bessen. Geniet ervan!

Notities

 • Tip: Kook en koel de bloemkool van te voren. Of koop bevroren bloemkoolroosjes om dit fruitontbijt nóg sneller zelf te maken.

Fruitontbijt: écht gezond met groente erin

Bij ‘fruitontbijt’ denk je waarschijnlijk aan zo’n drinkontbijt dat je zo uit een fles kunt drinken. Om die reden denk ik nog steeds een populair product: het is lekker makkelijk en je krijgt zo toch veel vitaminen binnen, is het idee.

Toch zijn er wel wat minpunten aan een kant-en-klaar fruitontbijt. De voornaamste daarvan: het bestaat vooral uit (fruit)suikers. Je mist daardoor een hoop goede voedingsstoffen van een gebalanceerder ontbijt, waaronder eiwit. Een goede reden om te zoeken naar alternatieve, gezonde fruitontbijtrecepten!

Je proeft het niet, je profiteert wel

“Een fruitontbijt met groenten erin? Gatver!” Ja, dat dacht ik eerst ook. Maar het voordeel is: je proeft het nauwelijks! Bloemkool heeft een vrij neutrale smaak. Van de spinazie zit er verhoudingsgewijs te weinig in om het erg sterk te proeven. Maar er zit wél genoeg van in om lekker veel vitamines en mineralen naar binnen te harken. En je hebt gelijk de helft van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen. BAM. Daar is je lichaam blij mee.

De zoete banaan, frisse bessen en romige amandelpasta smaken bovendien sterk (en lekker) genoeg. Zo krijg je een lekker én voedzaam fruitontbijtje. Het is trouwens een vrij dikke fruitmoes. Dit fruitontbijt drinken kan wel, maar het is makkelijker om het uit een kom te lepelen.

Bevroren fruitontbijt: lekker makkelijk

Over makkelijk gesproken: ik heb geprobeerd het gemak van de supermarktversie te kopiëren. Daarom zitten er lekker veel bevroren ingrediënten in dit recept. Die mik je zó vanuit de vriezer in je blender. Zo kun je in mum van tijd je gezonde fruitontbijt zelf maken. Ook de bloemkool kun je van te voren maken en koelen. Of je koopt bevroren bloemkoolroosjes – die hoef je maar een paar minuten te koken.

Ga jij dit fruitontbijt zelf maken? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt! Laat van je horen in de reacties hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*