Home » Groene curry met paksoi

Groene curry met paksoi

Deze groene curry met paksoi en noedels is een heerlijk gerecht dat smaak krijgt dankzij de oosterse boemboe. Deze kruidenpasta is een gemakkelijke manier om in korte tijd een lekkere maaltijd op tafel te zetten. De kokosmelk zorgt voor een romig accent en de paksoi maakt deze roerbakschotel knapperig af. Voor liefhebbers van de snelle Oosterse keuken is deze groene curry met paksoi een aanrader!

Groene curry met paksoi

Groene curry met paksoi

Menugang: Hoofdgerecht
Personen

2

Bereidingstijd

20

minuten
Calorieën

658

kcal

Ingrediënten

  • 150 gr. (Tibetaanse) tarwenoedels

  • 50 gr. boemboe voor groene curry

  • 250 gr. Chinese wokgroenten

  • 1 stronk paksoi

  • 1 chilipeper

  • 2 teentjes knoflook

  • 175 gr. plantaardige kipstukjes

  • 100 ml kokosmelk

  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Was en snijd de paksoi in reepjes van ca 3 cm. Snijdt de rode peper en de knoflook fijn.
  • Verhit 1 el olijfolie en bak hierin de kipstukcjes ca. 4 minuten op middelhoog vuur. Zet ze apart op een bord voor later.
  • Doe de boemboe in dezelfde pan en bak dit een minuutje. Voeg de paksoi, wokgroente, knoflook en het chilipepertje toe. Roerbak de groente ongeveer 5 minuten op hoog vuur totdat de paksoi een beetje zacht maar nog steeds knapperig is. Voeg tenslotte de 100 ml kokosmelk toe. Voeg ook de kipstukjes toe en verhit alles nog een paar minuten door totdat het goed warm is.
  • Breng ondertussen water aan de kook en bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer het curry-groentenmengsel met de noodles. Eet smakelijk!

Notities

  • Tip: Je kunt in plaats van 250 gram Chinese wokgroenten natuurlijk ook prima de restjes groente uit je eigen koelkast gebruiken!
  • Tip: De plantaardige kipstukjes zijn extra lekker met wat citroensap en chilipoeder.
  • Tip: Probeer ook eens cashewnoten in plaats van plantaardige kipstukjes.

Paksoi: perfect voor roerbakgerechten

Door aan deze groene curry paksoi toe te voegen krijg je een knapperig accent. Sowieso staan roerbakgerechten daar om bekend: door de groenten kort maar sterk te verhitten behouden ze hun smaak en textuur, maar kun je ze ook goed eten. En nog een voordeel: je behoudt zo ook veel vitamines! In het geval van paksoi heb je het dan onder meer over vitamine A en vitamine C. Ook haal je bijvoorbeeld ijzer uit deze frisse wokgroente.

Net zoals de traditionele roerbak komt paksoi van origine uit Azië. Hoewel zijn stronk iets weg heeft van selderij, vind ik paksoi meer te vergelijken met een grotere versie van taugé. De smaak is niet bijzonder uitgesproken maar je geeft je groene curry met paksoi wel wat extra bite. Net zoals taugé, maar dan niet zo klein en wriemelig! (Ik ben nooit echt fan geweest van taugé, kun je het merken?). Verder is paksoi niet alleen lekker in een groene curry maar bijvoorbeeld ook in nasi of oosterse omeletten.

Ga jij deze groene curry met paksoi maken? Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*