Home » Gevulde paprika met linzencouscous

Gevulde paprika met linzencouscous

Deze gevulde paprika’s met linzencouscous staan met een half uur op tafel en zijn lekker gezond. De donkere linzen zijn qua textuur een prima vervanger voor gehakt en geven bovendien samen met de feta en basilicum veel smaak aan het gerecht. Een heerlijke manier om je recept voor gevulde paprika vegetarisch te maken!

Gevulde paprika met linzencouscous

Gevulde paprika met linzencouscous

Menugang: Hoofdgerecht
Personen

2

Bereidingstijd

30

minuten
Calorieën

504

kcal

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s

  • 50 g volkoren couscous

  • 1 blikje linzen (ca. 250 gram uitgelekt)

  • 1 tomaat

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1,5 tl. gedroogde basilicum

  • Snufje chilipoeder

  • 100 gram feta

  • 1,5 el olijfolie

  • 0,5 el citroensap

  • Zout en peper

  • 15 gram pijnboompitjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op °C 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Smeer ze in met olijfolie en besprenkel ze met peper en zout. Leg ze ongeveer 20 minuten met de snijkant naar boven op een rek in de oven totdat ze zacht zijn en licht geroosterd.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje totdat ze lichtbruin zijn. Zet ze daarna apart voor later.
  • Snipper de ui en fruit hem in 1 el olijfolie tot de stukjes er een beetje glazig uit zien. Pers ondertussen de knoflook en snijd de tomaat in stukjes. Voeg deze ingrediënten toe als de ui glazig is en fruit nog een minuutje mee.
  • Draai het vuur uit. Voeg de couscous en 50 ml kokend water toe. Roer snel even door en bedek alles met een deksel. Laat het vijf minuten staan. Maak het daarna een beetje los met een vork.
  • Laat de linzen uitlekken en voeg ze samen met ½ el olijfolie, ½ el citroensap, 1,5 tl gedroogde basilicum en een snufje chilipoeder toe aan het couscousmengsel. Roer alles door elkaar en warm het geheel nog even door. Verkruimel tot slot de feta boven je vulling voor de gevulde paprika’s en meng dit erdoor. Voeg eventueel nog citroensap, zwarte peper en een snufje zout naar smaak toe.
  • Schep de vulling in de helften geroosterde paprika en bestrooi met de pijnboompitjes. Serveer vulling die je eventueel over hebt naast de gevulde paprika’s op het bord. Eet smakelijk!

Gevulde paprika: vegetarisch lekker te vullen met couscous, feta en linzen

Het lijkt misschien niet zo, maar dit recept voor gevulde paprika met couscous en feta is een mijlpaal. Na een paar maanden radiostilte heb ik eindelijk de tijd gevonden om weer eens lekker te schrijven en bewerken. De afgelopen zomer sloop de drukte mijn leven in, onopgemerkt met elk wekelijks taakje dat erbij kwam. Van de fysio moest ik twee keer per week naar de sportschool (echt zó niet mijn ding!) en elke dag flink wat oefeningen doen, mijn lieve cavia’s lijden aan een hardnekkige vorm van schurftmijt waarvoor ik ze vaak moet (laten) behandelen, ik doe nog wat vrijwilligerswerk in de weekenden, sociale happenings waar ik echt bij moést zijn… Nou ja, jullie kennen het misschien wel.

En nu de herfst zijn intrede heeft gedaan wordt met de teruggang van het licht ook mijn energie een stuk minder. Ik heb de afgelopen weken dan ook hard mijn best gedaan om te snijden in dingen die onnodig veel tijd kosten. En tja, dat was ook koken. Hoe leuk nieuwe recepten ook zijn, doordeweeks heb ik gewoon te weinig tijd en energie om uitgebreid te koken. Herkenbaar? Mooi! Dan heb ik bij deze dus een lekker maar toch relatief snel recept voor jullie: gevulde paprika met couscous, feta en linzen!

Ik merk dat recepten voor gevulde paprika met gehakt erg populair zijn, maar ik kan je beloven dat linzen een prima vervanger zijn qua textuur. Het duurt misschien even voordat je de kookwijze onder de knie hebt, maar in principe is het vrij simpel. Je roostert de paprika in de oven en ondertussen maak je de vulling klaar in één pan. Op het einde combineer je de twee en klaar is je gevulde paprika! Couscous, linzen en pijnboompitjes zorgen ervoor dat deze maaltijd genoeg vult met vezels. Met feta en basilicum breng je het mengsel op smaak. Het snufje chilipoeder maakt de gevulde paprika’s af met een beetje pit – net zoveel als jij lekker vindt! Ik ben zelf dol op dit soort maaltijden, dus jullie kunnen vast en zeker nog eens een recept voor gevulde paprika verwachten! Ook vegetarisch gezien is er genoeg variatie mogelijk.

Wat is jullie favoriete recept voor gevulde paprika? Of hebben jullie deze gevulde paprika met couscous, feta en linzen uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd naar jullie reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*