Home » Review: Boer’n Bontje in Dordrecht

Review: Boer’n Bontje in Dordrecht

Het is een goede gewoonte om jezelf af en toe eens te trakteren. En tja, hoe kan dat voor een eetfan beter dan door ergens heerlijk wat te gaan eten? Sinds een tijdje hebben we de goede gewoonte om, als we toch in ‘de stad’ (lees: het centrum van Dordrecht) zijn, bij een leuk tentje te gaan lunchen. Laatst hoorde ik over een nieuwe broodbar in een onopvallend straatje: Boer’n Bontje. Het bleek een gouden treffer. In deze review lees je meer over deze leuke nieuwe lunchzaak in Dordrecht!

Naam: Broodbar Boer’n Bontje (BBB)
Wat kun je er eten: Ontbijt & lunch
Prijsklasse: $
Keuken: Mediterraans / Surinaams

Sfeer/interieur:

Broodbar Boer’n Bontje, ofwel BBB, is zaakje dat onverwachts knus en hip aanvoelt. Het is een aangename verrassing om er binnen te stappen. Dat komt eigenlijk vooral door het straatje waaraan het zich bevindt. De Tolburgstraat Landzijde waaraan de lunchzaak is gevestigd is niet het meest aantrekkelijke straatje van Dordrecht. Een mengeling van oude huisjes, de achterkant van een warenhuis, misplaatste nieuwbouw en schimmige kroegjes maken er geen mooi geheel van.

Des te leuker is het als je Boer’n Bontje ontdekt! De zelfbenoemde broodbar heeft een industrieel interieur met leuke accenten die de roots van de eigenaren, Jermain en Ozlem, benadrukken. Zo wordt je op de muur zowel in het Nederlands als in het Turks en Surinaams eet smakelijk gewenst. Meubels van steigerhout, muren waarop bakstenen en pleisterwerk elkaar afwisselen, maar ook de glas-in-loodramen van het oorspronkelijke pandje geven het interieur een leuke, hippe maar zeker ook persoonlijke sfeer.

Aanbod:

Boer‘n Bontje noemt zichzelf een “broodbar”, en niets is minder waar. Je vindt er tosti’s, wraps en simits, wat een soort mediterrane bagels zijn. Alles belegd met de heerlijkste smaken uit de Turkse en Surinaamse keuken. Denk aan Turkse kaas, honing, hummus en meer. Hoewel het geen vegetarische  lunchzaak is, zijn er zeker een paar lekkere opties in het menu van Boer’n Bontje. Zo is er een simit met huisgemaakte hummus en gegrilde paprika of gewoon een tosti kaas voor de liefhebbers. De vegetarische gerechten staan met een V’tje aangegeven op de menukaart.

Zelf heb ik een simit met Turkse kaas geprobeerd. Ik had nog nooit van een simit gehoord, maar het is een soort knapperige ring van witbrood. Hij was belegd met Turkse kaas, “een soort feta maar dan romiger”, aldus Jermain. Nou, dan heb je mij eigenlijk al overgehaald. Het was inderdaad een heerlijk romige en daardoor goed vullende kaas. Zachter van smaak, maar heerlijk in combinatie met de honing, rucola en pijnboompitjes. Ik proefde alleen de chilivlokken niet zo goed die erop zaten, dat was het enige minpuntje. Maar deze eerste simit was eigenlijk zo’n succes dat ik zeker nog eens terugga voor de variant met hummus!

Qua drankjes heb je de gebruikelijke koffie en thee, maar daarnaast nog een heel stel leuke sapjes en Turkse warme dranken om uit te proberen. Mijn vriend ging uit nostalgie voor een ginger ale, ik probeerde biologisch amandel-abrikoossap van Wostok. Wederom iets waar ik nog nooit van had gehoord, maar allemensen, wat lekker zeg! Ik ben gek op amandel, en dit was echt heerlijk zoet maar toch fris. En zo zijn er nog meer leuke smaakjes om uit te proberen.

Kwaliteit:

Over de kwaliteit kan ik kort maar krachtig zijn: het eten en drinken was meer dan lekker. De simit was knapperig en vol smaak. Boer’n Bontje werkt met dagverse ingrediënten, en dat is te merken. De rucola was lekker vers, de Turkse kaas heerlijke romig. Ook het biologische sap smaakte erg lekker.

Prijs:

Voor wat je krijgt aan kwaliteit, smaak en sfeer vind ik de prijs meer dan redelijk. Met z’n tweeën waren we voor twee goed vullende simits en twee drankjes €19,- kwijt. Een kop koffie of thee is € 2, de (vegetarische) lunchgerechten variëren van € 2,50 (tosti kaas) tot aan € 6,50 (simit met Turkse kaas).

Service:

De service is zeker wat het Boer’n Bontje zo’n leuke lunchzaak maakt. Toen wij voor de eerste keer langskwamen troffen we de bijzonder behulpzame eigenaar, Jermaine. “Natuurlijk, daar betaal je toch voor?”, kreeg ik als antwoord op de vraag of hij onze bestelling zou komen brengen. Hij is goedlachs, vriendelijk en geeft goed advies als je niet kunt kiezen. Ik vroeg niets vermoedend wat sucuk was, waarna hij me al snel had verleid met de beschrijving van de gekruide worst. Toen ik zei dat ik misschien wel een keertje kon cheaten op m’n vegetarische dieet beschreef hij me vervolgens een vegetarische optie die zó lekker klonk dat ik weer gemakkelijk overstag ging. Een kaas die smaakte als feta maar dan met een romige textuur? Kom maar op! En toen ik hem schoorvoetend vroeg of hij misschien voor zijn zaak op de foto wilde voor mijn review, wilde hij zelfs dat nog wel doen. Kortom, iemand die je graag helpt en duidelijk hart voor zijn zaak heeft.

Eindbeoordeling Broodbar Boer‘n Bontje

Boer’n Bontje in Dordrecht is een leuk tentje waar je naar hartenlust kunt kennismaken met nieuwe smaken. De unieke combinatie van de Turkse en Surinaamse keuken levert verrassend lekkere lunchgerechten op. Als je het leuk vindt om nieuwe dingen te ontdekken is deze broodbar dan ook zeker een aanrader. Ik zou persoonlijk nog wel wat meer vegetarische opties willen zien, maar wat er al is, is ook zeker het proeven waard.

Hoewel het een beetje zit verstopt in een gek straatje, maken het interieur en de sfeer van Boer ’n Bontje veel goed. Het voordeel daarvan is dat het er zelfs op een zaterdag lekker rustig kan zijn. Ik heb het idee dat deze broodbar nog niet echt is ontdekt door het grote publiek – doe er je voordeel mee! Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Ik ga in ieder geval zeker nog een keer terug!

2 Comments

  1. Jet van Steen

    Heerlijk geluncht in Dordrecht bij BBB Broodbar Boer’n Bontje! Warm aanbevolen de roti kippedijen, heerlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*