Home » Wintersmoothie met appel en peer

Wintersmoothie met appel en peer

Deze wintersmoothie met appel en peer is de perfecte manier om wat fruit binnen te krijgen als je niet zo geneigd bent om fruit ‘uit het vuistje’ te eten. Dit fruit komt gewoon uit Nederland en is dus lekker milieuvriendelijk. Met kaneel en ahornsiroop krijgt deze wintersmoothie bovendien een extra warme smaak. Perfect voor tijdens de koude maanden!

Wintersmoothie met appel en peer

Wintersmoothie met appel en peer

Menugang: Ontbijt, Snack
Personen

2

Bereidingstijd

5

minuten
Calorieën

173

kcal

Ingrediënten

  • 1 tl ahornsiroop

  • 3/4 tl kaneel

  • 1 appel

  • 1 peer

  • 250 gr. volle yoghurt

Bereiding

  • Schil de appel en de peer en snijdt ze in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes fruit samen met de rest van de ingrediënten in de blender. Even goed laten mixen tot een glad geheel en klaar is je wintersmoothie! Bestrooi eventueel met wat extra kaneel.

Notities

  • Tip: Voeg een flinke schep havermout of hennepzaad toe en upgrade deze wintersmoothie met appel en peer naar een lichte ontbijtsmoothie!
  • Tip: In plaats van ahornsiroop kun je ook een andere natuurlijke zoetmaker zoals honing of agavesiroop gebruiken om je wintersmoothie op smaak te brengen.

Wintersmoothie: appel + peer + kaneel = lekker verantwoord Hollands!

Ik twijfelde nog of ik deze wintersmoothie met appel en peer geen ‘appeltaartsmoothie’ moest noemen. Toen ik hem namelijk voor het eerste proefde moest ik daaraan denken! De kaneel en ahornsiroop geven hem een heerlijk ‘warme’ smaak. Ideaal voor tijdens natte, koude, donkere winterochtenden… Afgezien van dat ie lekker is maakt deze wintersmoothie ook nog eens gebruik van seizoensfruit, iets waar ik al een tijdje op probeer te letten met behulp van de groente- en fruitkalender. Waarom, dat lees je hieronder!

Wintersmoothie met appel en peer: goed voor het milieu!

Een smoothie waarin appel en peer zit is relatief goed voor het milieu tijdens de koude maanden. Dit omdat dit seizoensfruit een van de weinige en misschien zelfs wel de enige soorten zijn die in de winter uit Nederland komen. Het hoeft dus minder ver vervoerd te worden, wat scheelt in brandstoffen en co2-uitstoot. Zo is het een milieuvriendelijker alternatief voor bijvoorbeeld sinaasappels uit Spanje. Check in de winkel dus wel even of de appels en peren die je voor deze wintersmoothie koopt uit Nederland komen.

Daarnaast is deze wintersmoothie, net zoals alle andere smoothies overigens, een goede manier op fruit op te maken dat wat aan de oude kant is. Zo heb ik deze smoothie gemaakt met een rimpelige appel die ik niet weg wilde gooien. Zo uit de hand opeten is niet echt lekker, maar samen met yoghurt en peer smaakte het heerlijk! Door minder eten weg te gooien ga je voedselverspilling tegen, en dat zijn ook weer bonuspunten voor het milieu. : )

Makkelijker meer fruit eten

Smoothies zijn ook een goede manier om meer vers fruit binnen te krijgen. Vind je het lastig om dagelijks fruit te eten? Door een wintersmoothie te maken drink je het zo op. Lekker als onderdeel van je ontbijt of lunch en je dagelijkse portie vitamines is weer binnen! In deze wintersmoothie met appel en peer zitten onder andere vitamine B1, B2 en B6.

Deze wintersmoothie met appel en peer uit Nederland is dus zowel goed voor jou als voor het milieu. Heb je hem uitgeprobeerd? Laat een beoordeling achter om te laten weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*