Home » Smoothie met banaan en blauwe bessen

Smoothie met banaan en blauwe bessen

Deze simpele smoothie met banaan, blauwe bessen en witte thee is hèt antwoord als je een fruitsmoothie zoekt die niet alleen lekker, maar ook eenvoudig en gezond is. Je gooit de vier ingrediënten zo in de blender en tada! – Je bent klaar. Een frisse, licht zoete maar toch nog aardig vullende bosbessensmoothie die een perfect is voor bij het ontbijt of als tussendoortje.

Smoothie met banaan en blauwe bessen

Smoothie met banaan en blauwe bessen

Menugang: Snack
Personen

2

Voorbereidingstijd

15

minuten
Bereidingstijd

5

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 250 ml witte thee

  • 150 gr. (bevroren) bosbessen

  • 100 gr. rijpe banaan

  • 1 tl honing

Bereiding

  • Kook 250 ml water en laat hierin de witte thee ca. 2 minuten trekken. Laat afkoelen tot het koud is.
  • Snijd de banaan in plakjes. Doe de (bevroren) bosbessen, banaan, theelepel honing en de koude witte thee in een blender en mix alles totdat het vloeibaar en goed gemengd is.

Notities

  • Tip: Kun je geen witte thee vinden? Dan kun je het ook gewoon vervangen door water. Voeg eventueel wat extra honing toe voor de smaak.

Witte thee als basis voor smoothies

Witte thee is volgens mij nog niet zo bekend in Nederland. Ik vond het de ideale basis voor deze smoothie met banaan en blauwe bessen. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is witte thee niet doorzichtig of wit, maar lichtgeel. Het wordt gemaakt van de gedroogde jonge knopjes van de theeplant, die relatief snel geoogst worden. Er gaan veel wilde verhalen de ronde over de effecten van witte thee, maar veel daarvan is volgens mij nooit bevestigd. Er zit (net zoals bij groene thee) naar verhouding iets minder theïne in dan in zwarte thee, maar het gehalte is sterk afhankelijk van de soort theeplant, hoe lang je de thee laat trekken en natuurlijk hoeveel je ervan drinkt. Als je dus minder cafeïne wilt drinken, kun je beter kruidenthee drinken.)

Wat belangrijker is, is dat witte thee een subtiel zoete smaak heeft die je zou kunnen omschrijven als licht bloemig. Precies hierom vind ik hem ideaal voor bij het ontbijt. Ik dronk meestal sinaasappelsap bij het ontbijt, omdat de vitamine C daarin helpt bij de opname van plantaardig ijzer. Maar na het veranderde advies van het Voedingscentrum m.b.t. fruitsap zocht ik naar iets met minder suiker om ‘s ochtends te drinken. Maar ja, iets zoetigs bij mijn fruit en yoghurt drinken was toch wel fijn… Toen schoon me opeens witte thee te binnen. Ik had in Engeland wel eens witte thee van Clipper Teas geprobeerd, wat heerlijk was. Ik ging naarstig op zoek, maar deze smaak is in Nederland helaas nog niet te verkrijgen. Bij de Jumbo vond ik er uiteindelijk één van English Tea Shop. Success!

Nu is witte thee dus niet alleen lekker op zichzelf, maar ook als basis om een zoete smoothie te maken. Want het heeft dus een licht zoete smaak, waardoor je minder honing erbij hoeft te gooien. Daarnaast vind ik thee als basis ook ideaal om een fruitsmoothie was frisser en lichter te houden. Met een halve banaan en 75 gram blauwe bessen is deze smoothie al aardig vullend – met yoghurt erbij wordt het dan helemaal stevig. Overigens kun je dat natuurlijk ook uitproberen als je op zoek bent naar een goed vullende snack voor tussendoor. Laat me dan vooral weten hoe het smaakt, ik ben wel benieuwd!

Ga jij deze snelle smoothie met banaan en blauwe bessen maken? Laat me dan weten hoe je het vond in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*