Blogs van De Vegetarische Carnivoor

Minder verpakkingen gebruiken? Volg deze 5 tips.

minder verpakkingen gebruiken tips

Je hoort het gelukkig steeds vaker: we moeten echt minder afval maken. Vooral (plastic) verpakkingen zijn een boosdoener. Wil je een stapje verder gaan dan je eigen boodschappentas meenemen? Ga aan de slag met deze tips voor minder verpakking!

Lees verder!

Jullie top 10 vegetarische recepten in 2018

top 10 vegetarische recepten 2018

Benieuwd welke recepten van mijn blog jullie het lekkerste vonden? Ik heb het voor jullie uitgezocht! Jullie hielden van klassiekers zoals nasi en snert. Maar ook van gerechten uit de wereldkeuken, zoals gardener’s pie en Italiaanse maaltijdsoep. Altijd op zoek naar lekkere nieuwe recepten? Doe inspiratie op met deze top 10 vegetarische recepten!

Lees verder!

7 dingen die ik heb geleerd als proefveganist

voordelen nadelen veganisme amandelmelk

Een paar weken geleden was de Nationale Week Zonder Vlees, waarin ruim 30,000 Nederlanders zichzelf uitdaagden om een weekje geen vlees te eten. Het idee om het milieu een steun in de rug te geven door eens een ander voedingspatroon uit te proberen vond ik supertof. Daarom stelde ik thuis voor eens een week niet vegetarisch, maar veganistisch te eten. Want hoe lekker ik kaas en melk ook vind, zuivel is qua duurzaamheid helaas ook een grote boosdoener.

Gelukkig was vriendlief ook enthousiast, dus zo begonnen we samen aan ons avontuur. Ik volgde mijn eigen advies en maakte een planning voor de avondmaaltijden. Ook dacht ik na over alternatieven voor een paar van mijn favorieten zoals thee met melk en kaastosti’s. Het resultaat was een week vol ontdekkingen – de ene prettiger dan de ander. Hieronder de zeven dingen die ik heb geleerd als proefveganist!

Lees verder!

7 recepten om de Week zonder Vlees te overleven

week zonder vlees recepten

De Nationale Week Zonder Vlees gaat binnenkort van start. Van 5 t/m 11 maart gaan ruim 20.000 Nederlanders de uitdaging aan om een week geen vlees te eten. Niet omdat het trendy is, maar omdat onze planeet het nodig heeft. En reken maar dat het effectief is! Wil je eigenlijk wel mee doen, maar lijkt het je best lastig? In dit artikel geef ik je tips en 7 recepten om de Week Zonder Vlees mee door te komen!

Lees verder!

Duurzaam koken: 10 handige tips

duurzaam koken tips

Duurzaam koken kun je op allerlei manieren doen, van het nadenken over de ingrediënten van je gerecht tot het kiezen van een bereidingswijze. Wil je graag wat meer milieubewust koken maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Met deze tips kom je een aardig eind. Je kunt niet alleen energiezuinig koken maar ook voedselverspilling voorkomen als je op een andere manier naar je voedselbereiding gaat kijken. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee! Hier komen ze:

Lees verder!