Blogs van De Vegetarische Carnivoor

DVC-recepten nu ook in de Eetmeter!

recept toevoegen eetmeter

Ik heb een leuk nieuwtje voor jullie. Vanaf nu zijn de recepten van De Vegetarische Carnivoor ook in de Eetmeter te vinden! Zo wordt het nog gemakkelijk voor je om bij te houden welke voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Lees verder!

7 dingen die ik heb geleerd als proefveganist

voordelen nadelen veganisme amandelmelk

Een paar weken geleden was de Nationale Week Zonder Vlees, waarin ruim 30,000 Nederlanders zichzelf uitdaagden om een weekje geen vlees te eten. Het idee om het milieu een steun in de rug te geven door eens een ander voedingspatroon uit te proberen vond ik supertof. Daarom stelde ik thuis voor eens een week niet vegetarisch, maar veganistisch te eten. Want hoe lekker ik kaas en melk ook vind, zuivel is qua duurzaamheid helaas ook een grote boosdoener.

Gelukkig was vriendlief ook enthousiast, dus zo begonnen we samen aan ons avontuur. Ik volgde mijn eigen advies en maakte een planning voor de avondmaaltijden. Ook dacht ik na over alternatieven voor een paar van mijn favorieten zoals thee met melk en kaastosti’s. Het resultaat was een week vol ontdekkingen – de ene prettiger dan de ander. Hieronder de zeven dingen die ik heb geleerd als proefveganist!

Lees verder!

7 recepten om de Week zonder Vlees te overleven

week zonder vlees recepten

De Nationale Week Zonder Vlees gaat binnenkort van start. Van 5 t/m 11 maart gaan ruim 20.000 Nederlanders de uitdaging aan om een week geen vlees te eten. Niet omdat het trendy is, maar omdat onze planeet het nodig heeft. En reken maar dat het effectief is! Wil je eigenlijk wel mee doen, maar lijkt het je best lastig? In dit artikel geef ik je tips en 7 recepten om de Week Zonder Vlees mee door te komen!

Lees verder!

Duurzaam koken: 10 handige tips

duurzaam koken tips

Duurzaam koken kun je op allerlei manieren doen, van het nadenken over de ingrediënten van je gerecht tot het kiezen van een bereidingswijze. Wil je graag wat meer milieubewust koken maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Met deze tips kom je een aardig eind. Je kunt niet alleen energiezuinig koken maar ook voedselverspilling voorkomen als je op een andere manier naar je voedselbereiding gaat kijken. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee! Hier komen ze:

Lees verder!

10 Duurzame Cadeau-ideeën voor thuiskoks

duurzame cadeau-ideeën

Het is december, het cadeauseizoen is officieel begonnen! Nu Sinterklaas is geweest is de kop eraf, maar ook Kerst en zelfs Oud en Nieuw worden aangegrepen om elkaar te overladen met presentjes. Dat is leuk, maar soms worden er ook wel eens cadeautjes gekocht die al snel weer in de prullenbak belanden… Daarom had ik me dit jaar voorgenomen om zo veel mogelijk duurzame cadeaus te kopen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik online echt ontzettend veel leuke ideeën tegen! Die moet ik met jullie delen, dacht ik. Lees verder!