Blogs van De Vegetarische Carnivoor

Duurzaam koken: 10 handige tips

duurzaam koken tips

Duurzaam koken kun je op allerlei manieren doen, van het nadenken over de ingrediënten van je gerecht tot het kiezen van een bereidingswijze. Wil je graag wat meer milieubewust koken maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Met deze tips kom je een aardig eind. Je kunt niet alleen energiezuinig koken maar ook voedselverspilling voorkomen als je op een andere manier naar je voedselbereiding gaat kijken. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee! Hier komen ze:

Lees verder!

10 Duurzame Cadeau-ideeën voor thuiskoks

duurzame cadeau-ideeën

Het is december, het cadeauseizoen is officieel begonnen! Nu Sinterklaas is geweest is de kop eraf, maar ook Kerst en zelfs Oud en Nieuw worden aangegrepen om elkaar te overladen met presentjes. Dat is leuk, maar soms worden er ook wel eens cadeautjes gekocht die al snel weer in de prullenbak belanden… Daarom had ik me dit jaar voorgenomen om zo veel mogelijk duurzame cadeaus te kopen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik online echt ontzettend veel leuke ideeën tegen! Die moet ik met jullie delen, dacht ik. Lees verder!

Wat is biologisch en ecologisch – verschilt dat?

wat is biologisch ecologisch walnoten

Wat is biologisch eten precies? En verschilt dat nu van ecologisch eten? In deze blog geef ik, op verzoek van een lezer, antwoord op deze vragen. De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt bij etenswaren. Dat is verwarrend. Is biologische zuivel bijvoorbeeld ook ecologisch? In deze blog zal ik het uitleggen.

Lees verder!

Minder vlees eten: echt beter voor het milieu?

vlees slecht voor het milieu koeien

Veel mensen vragen zich af waarom vegetarisch eten nou nodig is. Wij doen het zelf vooral om de aardbol een beetje te sparen. Want vlees eten is slecht voor het milieu, zo weet iedereen. Of toch niet? De vleesproductie zorgt voor veel CO2-uitstoot. Maar ook de productie van soja zorgt voor veel ontbossing. Toch wijst het meeste onderzoek erop dat minder vlees eten beter voor het milieu is. Hoe zit het nu precies? Een mooi onderwerp om voor mijn eerste blogartikel eens uit te pluizen.

Lees verder!