Home » Jullie top 10 vegetarische recepten in 2018

Jullie top 10 vegetarische recepten in 2018

Benieuwd welke recepten van mijn blog jullie het lekkerste vonden? Ik heb het voor jullie uitgezocht! Jullie hielden van klassiekers zoals nasi en snert. Maar ook van gerechten uit de wereldkeuken, zoals gardener’s pie en Italiaanse maaltijdsoep. Altijd op zoek naar lekkere nieuwe recepten? Doe inspiratie op met deze top 10 vegetarische recepten!

2018: De top 10 vegetarische recepten van carnivoren

Het was me een jaartje. De eerste week zonder vlees werd georganiseerd, mijn eerste blogartikel over de impact van vegetarisch eten op het milieu werd nog volop besproken en steeds meer van jullie gingen met mijn recepten aan de slag. Dat laatste merk ik aan alle reviews op deze website, op mijn Pinterestbord en de bezoekersaantallen. Wat motiverend om te zien!

Benieuwd of jij dezelfde smaak had als alle andere vegetarische carnivoren die deze blog bezochten? Ik heb het voor jullie uitgeplozen. Of jullie nu een review hebben achtergelaten op deze website of via Pinterest, ik heb alles bij elkaar opgeteld. Dit is jullie top 10 vegetarische recepten van 2018 geworden:

top 10 vegetarische recepten nasi#1: Vegetarische nasi met ei
Deze vegetarische nasi met ei was volgens jullie de beste vegetarische maaltijd voor carnivoren. Met lekker veel kruiden en traditionele omeletreepjes erbij was dit een gemakkelijke eerste stap voor veel beginnende flexitariërs. Eindelijk een nasi die je zelf lekker op smaak kunt brengen!

top 10 vegetarische recepten erwtensoep#2: Stevige vegetarische erwtensoep
Nog zo’n klassieker: vegetarische erwtensoep. Voor velen mag snert zonder spek of rookworst dan onmogelijk lijken, jullie vonden het goed te doen met gestampte vegetarische balletjes. Stevig, vullend en hartig: met deze soep op tafel mag het elke dag wel winter zijn!

Gardener's pie top 10 vegetarische recepten#3: Gardener’s pie
De Engelsen weten alles van goed vullende, hartige gerechten uit de oven. Deze vegetarische versie van Shepherd’s pie was dan ook een grote hit bij jullie. Met Hollandse wintergroenten, zelfgemaakte aardappelpuree en een smeuïg laagje kaas om het af te maken.

pastasalade pesto parmezaanse kaas#4: Pastasalade pesto
Deze pastasalade pesto won jullie harten om verschillende redenen. Hij is ideaal om mee te nemen naar een barbecue of feestje, want iedereen kan deze Italiaanse smaken wel waarderen. Hij smaakt heerlijk op warme dagen. En misschien nog wel het allerfijnste: je hebt hem binnen 20 minuten in elkaar geflanst. Perfetto!

top 10 vegetarische recepten couscoussalade#5: Couscoussalade met feta en munt
Jullie waren ook nieuwsgierig naar nieuwe smaken. Deze kruidige couscoussalade met feta en munt werd door velen uitgeprobeerd. Misschien wel evenzeer om zijn mooie looks als om zijn heerlijke kruiden. Je steelt zeker de show als je jouw gasten deze lekkere én gezonde couscoussalade voorzet in een mooi blad ijsbergsla.

top 10 vegetarische recepten boerenkoolstamppot

#6: Romige boerenkoolstamppot
Soms heb je gewoon even zin in een lekker stamppot. Deze romige boerenkoolstamppot was precies wat jullie nodig hadden tijdens de koude wintermaanden. Dankzij de roomkaas en mosterd is dit stamppotje zo smeuïg dat je er niet eens per se jus bij hoeft te doen. Maar ook met vegetarische jus smaakt hij heerlijk!

top 10 vegetarische recepten italiaanse maaltijdsoep#7: Italiaanse maaltijdsoep met witte bonen
Het voordeel van een soep is dat je lekker alles in één pan kunt doen. Jullie soepten er vrolijk op los met deze Italiaanse maaltijdsoep met witte bonen, die eigenlijk in elk seizoen wel goed smaakt. Wederom een succesvolle combi van wintergroenten en Italiaanse smaakmakers.

top 10 vegetarische recepten tomaten-linzensoep#8: Stevige tomaten-linzensoep
Een soep die de voldoening van snert combineert met de smaakvolle kruidheid van een Indiase curry. Jullie kregen er geen genoeg van! Deze stevige Indiase tomaten-linzensoep heeft menige carnivorenmaag goed gevuld in 2018.

zomerse erwtensoep rucola#9 Zomerse erwtensoep
Alweer de 4e soep in deze top 10. Ook in de zomer eten jullie graag soep, want deze light-versie van snert werd enthousiast uitgeprobeerd. Met maar 5 ingrediënten was deze zomerse erwtensoep dan ook niet moeilijk!

week zonder vlees met turkse pizza#10: Vegetarische Turkse pizza
Nog zo’n snelle jelle. Met slechts een kwartiertje zet je deze vegetarische Turkse pizza op tafel, en dat konden jullie wel waarderen! Van student tot kantoorwerker, deze gezonde maaltijd is ideaal voor iedereen met een druk weekschema.

Hoeveel van deze top 10 hebben jullie al afgevinkt? Of welke recepten van De Vegetarische Carnivoor hadden volgens jou eigenlijk in deze top 10 gemoeten? Laat het weten in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*