Latest Posts

Hoofdgerecht, Lunch

Eritrese linzenschotel

Deze Eritrese linzenschotel zit vol met kruiden. De pittige tomatenbasis vul je gemakkelijk aan met water en linzen. Dan lekker de pan in en pruttelen maar. Een linzenschotel die een beetje op soep lijkt, maar deze pikante linzenbrij uit Eritrea is net wat dikker. Heerlijk om je […]

Bijgerecht, Ontbijt

Syrische broodschotel met amandelen

Deze Syrische broodschotel is het bewijs dat ook Syrische recepten vegetarisch kunnen zijn. Er wordt veel gekookt met vlees en gevogelte, maar dit recept maakt duidelijk dat platbrood ook een essentieel onderdeel van de Syrische keuken is. Met relatief weinig en simpele ingrediënten zet je […]

Lunch, Ontbijt

Tofu scramble

Tofu scramble is een recept voor vegan roerei. Het zijn dus eigenlijk scrambled eggs zonder dat er eieren bij komen kijken. Door er lekker veel kruiden bij te doen, krijg je een smakelijke maaltijd die net zo snel weghapt als het origineel. Dit recept bevat Oosterse […]

Hoofdgerecht

Zoete curry madras

Deze zoete curry is gebaseerd op het populaire gerecht kip madras. Vegetarisch dankzij de stukjes dés en minstens even lekker. De wortel is de zoetmaker, de stukjes appel geven dit recept een subtiel zoetzuur accent. Ben je dol op zoete Oosterse gerechten? Dan is deze ‘kip’ madras […]

Snack

Earl Grey ice tea met citroen

Earl grey icea tea met citroen is een Engelse versie van de bekende Amerikaanse ijsthee. Citroen gaat bijzonder goed samen met de geurige bergamot in earl grey – zeker als koud drankje! Daarom is deze theesoort perfect voor het maken van een heerlijk frisse ijsthee met […]

Lunch, Ontbijt

Amandel-bananenpannenkoek

De bananenpannenkoek is al een tijdje hip. Of je hem nu als ontbijt oppeuzelt of in de middag, hij smaakt zowel warm als koud erg lekker. Ik maakte bananenpannenkoekjes in Amerikaanse stijl – klein, luchtig en wat dikker. De amandelmelk in het recept gaf ze een lekkere […]