Reviews

seizoensgroenten app review

App-review: Froenten vs. Groente- en Fruitkalender

Dat het eten van seizoensproducten bijdraagt aan een beter milieu, wist je waarschijnlijk al. Misschien is het zelfs één van je goede voornemens om dit jaar vaker seizoensgebonden groente en fruit te eten. Voor mij is dat het in ieder geval wel! Maar hoe krijg je dat nou in je systeem?

Je kunt het jezelf een stukje gemakkelijker maken met, jawel, een seizoensgroenten-app. Zo heb je altijd ideeën voor seizoensgroenten of -fruit binnen handbereik. Dat is wel zo handig als je inspiratieloos door de supermarkt loopt. In deze review vergelijk ik één nieuwe en één oude fruit- en seizoensgroenten-app: Froenten en de Groente- en fruitkalender van Milieu Centraal. Lees met me mee en ontdek welke het beste is!

Lees verder!

review nobel’s brood dordrecht

Review: Nobel’s brood in Dordrecht

Nobel’s brood in Dordrecht is één van de vele relatief nieuwe tentjes die Dordrecht rijk is. De stad heeft lange tijd een slechte naam gehad. Mensen vonden de binnenstad en haar activiteitenaanbod saai en niet echt inspirerend – en het publiek wat er rond liep al helemaal niet. Nog steeds herinneren mensen mij graag aan het gevleugelde gezegde: “Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt.” Gelukkig kan ik met oprechtheid zeggen dat Dordrecht tegenwoordig echt wel wat te bieden heeft. Afgezien van de mooie, historische havens en het drierivierenpunt bij het Groothoofd is de stad op het gebied van eten een aardig aantal leuke lunchrooms, eettentjes en festivalletjes rijker geworden. Nobel’s brood is daar een mooi voorbeeld van dat ik graag met jullie deel!

Lees verder!

good hemp hennepmelk review

Productreview: hennepmelk van Good Hemp

Toen ik laatst bij De Tuinen op jacht was naar fenegriek, was ik opeens m’n vriend kwijt. Ik bleek meneer verloren te hebben aan een pak hennepmelk. Ik had nog nooit van het spul gehoord, maar “iemand op Reddit had gezegd dat het heel lekker was”. En tja, als die het zeggen… We hebben het als experiment meegenomen, en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was! Voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe hennepmelk smaakt, heb ik mijn bevindingen neergepend. Lees verder over dit hippe alternatief voor melk!

Lees verder!

vleesvervangers vivera-balletjes

Productreview: Vivera-balletjes

Ik zal het maar gelijk toegeven: ik ben niet dol op in de fabriek verwerkte vleesvervangers. Vaak vind ik de smaak of de textuur maar niks, en kies ik liever voor een alternatief zoals eieren of noten. Toch is er ook ‘vegetarisch vlees’ dat ik wel weet te waarderen. Vivera-balletjes vallen hieronder. Benieuwd wat je ervan kunt verwachten? Ik heb ze aan een grondige beoordeling onderworpen.Lees verder!