Vegetarische Turkse pizza

vegetarische turkse pizza maken

Beoordeel dit recept:

Deze vegetarische Turkse pizza is lekker snel te maken, en daarom perfect voor een drukke doordeweekse dag. Frisse groenten, gekruide wokreepjes en om het af te maken jouw favoriete mayonaise of knoflooksaus. Deze vegetarische lamachun is heerlijk!

Recept voor vier vegetarische Turkse pizza’s (2 pers.)

Personen: 2
Bereidingstijd: 15 min
Calorieën: 610 Kcal per persoon

Ingrediënten:

  • 1 el (olijf)olie
  • 175 gr. vegetarische wokreepjes, gekruid
  • 35 gr. tomatenpuree of 2 el tomatenketchup
  • 100 gr. ijsbergsla
  • 1 zoete puntpaprika
  • ½ komkommer
  • 4 volkoren tortilla’s
  • 1 tl gedroogde peterselie (of 10 gr. verse peterselie)
  • Knoflooksaus, (yoghurt)mayonaise en/of harissa, naar smaak.

Benodigde keukenmaterialen:

Koekenpan

Zo kun je de vegetarische Turkse pizza’s maken:

  1. Was de zoete puntpaprika, komkommer en sla en snijd ze in reepjes. Zet apart om later te serveren.
  2. Verwarm de tortilla’s op 100 °C in de oven tot ze warm, maar nog zacht zijn.
  3. Bak tegelijkertijd de gekruide wokreepjes een minuutje in de olie. Voeg de tomatenpuree of tomatenketchup toe en bak nog twee minuten door.
  4. Bestrooi de wokreepjes met de peterselie en schep om tot alles goed verdeeld is.
  5. Zet alles op tafel en laat ieder zijn eigen tortilla vullen met de groenten, vegetarische wokreepjes en favoriete saus.

Vegetarische variant van dit Allerhanderecept.

Tip: Wil je minder calorieën in je vegetarische Turkse pizza? Kies dan voor yoghurtmayonaise of een magerdere knoflooksaus i.p.v. mayonaise.

Supersnel zelf Turkse pizza maken – vegetarisch!

Vegetarische Turkse pizza maken is op dit moment één van mijn favoriete snelle recepten. Ik ben altijd op zoek naar snelle, gemakkelijke vegetarische recepten die ik kan maken als ik thuiskom van mijn werk. Vooral nu de bussen nog al eens vergeten langs mijn halte te rijden (frustrerend!) heb ik vaak echt geen zin meer om ’s avonds samen uitgebreid te koken. Toen ik online een heerlijk recept tegenkwam voor Turkse pizza dat binnen een kwartiertje klaar was, was ik dan ook snel om. Ik vond het vroeger altijd een traktatie om een lamachun te halen, hoewel ik het standaard verkeerd uitsprak. (Het is dus là-mà-goen als ik het goed onthouden heb (weet iemand het zeker?) maar in ieder geval geen laa-maa-koen, zoals ik het eerst zei!) Een vegetarische Turkse pizza leek me dan ook fantastisch!

Ik maakte eigenlijk heel gemakkelijk de Turkse pizza vegetarisch door het vlees te vervangen door gekruide vegetarische wokreepjes. Werkt prima! Nu smul ik elke keer weer van lekker veel frisse groenten met peterselie en saus. Dit vegetarische gerecht is ideaal in de lente of zomer, maar we eten het eigenlijk het hele jaar door, zo lekker vinden we het. Ik doe er zelf graag yoghurtmayonaise bij, omdat die wat frisser is. Maar je kunt voor deze vegetarische Turkse pizza het recept aanvullen met elke saus die jou lekker lijkt. Het leent zich namelijk goed voor zowel romige mayonaise als pittige harissa.

Wat zou jij op je vegetarische Turkse pizza doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *