Home » Oosterse noedelsalade

Oosterse noedelsalade

Deze oosterse noedelsalade is eenvoudig, lekker én eerlijk! Je kunt er namelijk lekkere fairtrade noedels en sojasaus in verwerken. Door met deze eerlijke producten te koken draag je bij aan een betere wereld en zet je ook nog eens binnen een kwartier een heerlijk gezonde maaltijd op tafel. Heb je nog wat over? Koud is deze oosterse noedelsalade ook heerlijk als lunch. Win-win!

Oosterse noedelsalade

Oosterse noedelsalade

Menugang: Hoofdgerecht, Lunch
Personen

2

Bereidingstijd

12

minuten
Calorieën

487

kcal

Ingrediënten

  • 150 gram fairtrade noedels

  • 2 zoete puntpaprika’s

  • ½ komkommer

  • 30 gram cashewnoten

  • 1 el citroensap

  • 2 el fairtrade sojasaus

  • 2 el pindakaas

  • 2 el water

  • Flinke snuf gember

Bereiding

  • Maak eerst de dressing: roer het citroensap, de sojasaus, pindakaas, gember en twee eetlepels water goed door elkaar tot een glad mengsel.
  • Was de komkommer, snijd deze in schijfjes en giet de helft van de dressing eroverheen. Schep om zodat de komkommerschijfjes goed bedekt zijn en zet ze apart zodat ze even kunnen marineren.
  • Kook de noedels naar aanwijzing op de verpakking gaar. Was ondertussen de zoete puntpaprika’s en snijd deze in reepjes of blokjes.
  • Giet de noedels af en schep ze samen met de groenten op de borden. Strooi de cashewnoten eroverheen en druppel de rest van de dressing over de noedels en de zoete puntpaprika’s. Geniet van je oosterse noedelsalade!

Notities

  • Tip: Helemaal into the buddha bowl? Deze oosterse noedelsalade leent zich er prima voor!

Fairtrade oosterse noedelsalade: verander de wereld terwijl je kookt!

Dit recept voor oosterse noedelsalade is geïnspireerd door de fairtrade week die afgelopen week weer gehouden werd. De advertentie in Boodschappen trok mijn aandacht. In koeienletters stond er: “VERANDER DE WERELD TIJDENS HET BOODSCHAPPEN DOEN. Uhhh, kan dat echt? Jazeker. Tenminste, als iedereen meedoet.” Het klinkt verdacht optimistisch maar is eigenlijk doodsimpel, dacht ik bij mezelf. Als iedereen regelmatig een fairtrade pak koffie of sinaasappelsap koopt kunnen we wel degelijk een verschil maken. Scholen worden gebouwd, pensioenen worden bij elkaar gespaard en werktuigen worden veiliger.

In mijn recept voor gegratineerde zoete aardappel uit de oven voor de vorige fairtrade week legde ik al kort uit waarom ik fairtrade de moeite waard vind. En het mooie is dat het assortiment zich steeds meer uitbreid. Naast de bekende koffie en chocolade vind je bijvoorbeeld ook sambal oelek, kokosmelk, ananasschijfjes en currypasta in het assortiment van Fairtrade Original. In het overzicht van producten met het Max Havelaar-keurmerk kun je zien hoe divers het aanbod wel niet is. En met de prijs valt het vaak ook echt wel mee. Je kunt dus gemakkelijk iets vinden wat je graag eet. Bijvoorbeeld fairtrade noedels en sojasaus om een heerlijke oosterse noedelsalade mee te maken!

Deze oosterse noedelsalade dreigde eigenlijk te eindigen als nietszeggende restjesmaaltijd. Ik had nog komkommer en zoete puntpaprika over van de vegetarische Turkse pizza die ik eerder die week had gemaakt en in de kast vond ik dus nog fairtrade noedels. Een lekkere Aziatische dressing erbij en hoppa! Een heerlijk snelle, gezonde én eerlijk hoofdmaaltijd. Deze oosterse noedelsalade was zo lekker en snel dat ik besloot dit recept jullie niet te onthouden. Het is namelijk ideaal als je een keer vlug eten op tafel wilt hebben. Het gaat ook prima samen met de buddha bowl-trend, waarbij je een gezonde maaltijd in één grote kom serveert. Ik eet deze salade ’s avonds graag met warme noedels, maar als je hem bijvoorbeeld als lunch eet kun je het gerecht ook prima laten afkoelen tot een koude oosterse noedelsalade.

Heb je deze oosterse noedelsalade uitgeprobeerd? Laat me dan weten wat je ervan vond in de reacties hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*