Mosterdrisotto met sperziebonen

mosterd risotto schnitzel sperziebonen

Beoordeel dit recept:

Mosterd geeft risotto lekker veel smaak, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Beschik jij niet over een uitgebreid kruidenrek? Dan is dit recept voor jou! De frisgroene sperziebonen smaken prima bij de pittige mosterd. Met je favoriete vegetarische schnitzel erbij is dit een heerlijke mosterdrisotto om op tafel te zetten!

Recept voor 2 porties mosterdrisotto met sperziebonen

Personen: 2
Bereidingstijd: 30 min.
Calorieën: 643 Kcal p.p.

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 ui
  • 150 gr. risottorijst
  • 550 ml groentebouillon
  • 300 gr. sperziebonen
  • 2 vegetarische (zigeuner)schnitzels naar keuze
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt

Benodigde keukenmaterialen:

(Koeken)pan met een goede dikke bodem, liefst met anti-aanbaklaag.

Zo kun je de mosterdrisotto maken:

  1. Verhit 1 el olijfolie in de pan. Snipper de ui en fruit deze ca. 3 – 5 minuten op middellaag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee, totdat de korrels licht glanzen. Draai dan het vuur laag.
  2. Maak ondertussen de bouillon. Schep ongeveer een soeplepel bij de rijst. Laat het zachtjes borrelen en roer af en toe. Als al het vocht is opgenomen kun je de volgende soeplepel bij de rijst doen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
  3. Was en dop de sperziebonen. Kook deze in ca. 10 – 15 minuten gaar.
  4. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een andere koekenpan. Bereid hierin de vegetarische schnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Roer tenslotte de mosterd door de risotto. Bestrooi met de peterselie en serveer met de vegetarische schnitzels en de sperziebonen.

Tip: Groene peulvruchten zoals doperwten, peultjes of tuinerwten zijn ook erg lekker bij deze mosterdrisotto!

Vegetarische variatie op dit recept voor kipschnitzel met mosterdrisotto (Boodschappen)

Mosterdrisotto: ook heerlijk zonder kaas!

Mosterd in risotto geeft het gerecht een lekker pittig accent, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Als je meer sauzen dan kruiden in huis hebt, is dit een goede manier om toch iets op tafel te zetten dat culinair verantwoord is.

Wel risotto, geen kaas
Mosterd wordt vaak gecombineerd met oude kaas. Een gouden smaakcombinatie, zo weet elke Nederlander die van ouderwetse borrelsnacks houdt. Helaas vraagt de productie van kaas, net zoals die van vlees, aardig veel van het milieu. Daarom is het goed om af en toe eens de kaas achterwege te laten. En dat hoeft helemaal geen gemis te zijn!

Deze risotto met mosterd is daar een goed voorbeeld van. Risotto is bij uitstek een romig gerecht dankzij het zetmeel dat tijdens het roeren vrijkomt uit de rijstekorrels. Je hoeft er dus eigenlijk geen kaas meer doorheen te doen. Het is van zichzelf al smeuïg genoeg! Daarnaast combineert de mosterd ook prima met de andere smaken in dit recept, zoals de peterselie. Persoonlijk vind ik de kruiden van vegetarische zigeunerschnitzels ook erg goed passen. Maar een neutrale (of zelf gekruide) vegetarische schnitzel zou natuurlijk ook prima kunnen.

Probeer jij wel eens bewust wat minder kaas te eten? Heb je nog goede tips? Laat ze hieronder achter voor je medelezers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *