Knolselderijsoep met mosterd

knolselderijsoep met mosterd

Beoordeel dit recept:

Deze knolselderij met mosterdsoep is een heerlijk voorafje dat ook prima als lunch kan dienen. De mosterd geeft hem net dat beetje pit zonder dat de vlammen uit je mond slaan. Met een dungesneden bosuitje erbij heb je bovendien een knapperig en scherp accent dat er goed bij pas. Deze vegetarische knolselderijsoep met mosterd doet het goed met een lekker grof stuk brood erbij!

Recept voor knolselderijsoep met mosterd

Personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Calorieën: 191 Kcal

Ingrediënten:

  • 1/2 knolselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 el grove mosterd
  • 625 ml groentebouillon
  • 1 bosuitje

Benodigde keukenmaterialen:

Soeppan
Blender of keukenmachine

Zo kun je de knolselderijsoep met mosterd maken:

  1. Pel en snipper de uien. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel tenslotte ook de knoflook en snijd of pers deze fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en knolselderij een paar minuten op middelhoog vuur totdat de ui een beetje glazig ziet.
  3. Maak ondertussen de bouillon klaar. Zodra de groenten gefruit zijn kun je de bouillon samen met de mosterd toevoegen aan de soeppan. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes borrelen met het deksel op de pan.
  4. Snijd ondertussen de bosui in hele fijne ringetjes.
  5. Pureer de gekookte soep in de blender of keukenmachine en giet weer terug in de pan. Serveer de knolselderijsoep bestrooid met de verse bosuitjes.

Tip: Deze knolselderijsoep met mosterd smaakt erg lekker samen met een grof stuk brood en oude kaas.

Gebaseerd op deze knolselderij-mosterdsoep van de Allerhande.

Vegetarische knolselderijsoep met mosterd: milieubewust en makkelijk

Deze knol kan altijd!

Het mooie aan deze knolselderijsoep met mosterd is dat de knolselderij bijna het hele jaar rond goed verkrijgbaar is in Nederland. Hoewel het lang duurt voordat hij ‘volgroeid’ is kun je hem erg lang bewaren, waardoor hij al snel een duurzame keuze is. Vooral van november tot en met februari, als hij net uit de grond komt, is het een echte seizoenstopper. Maar ook nu in maart, als hij een tijdje in de koelcel bewaard is, wint hij het volgens o.a. Milieucentraal nog van andere groente zoals courgette en paprika. Een goede reden om eens een keer deze knolselderijsoep met mosterd te maken!

Lekker met…

Deze vegetarische knolselderijsoep met mosterd is heerlijk op zichzelf als lichte lunch of voorafje. Wil je er een lunch met iets meer body van maken, dip er dan roggebrood of een ander lekker grof stuk brood in. Iets meer kruiden erbij? Verse peterselie of tijm vind ik zelf altijd goed passen. Als je jezelf al langer kent dan vandaag en al snel je stukje vlees mist, zijn vegetarische spekreepjes ook aan te raden als vulling voor deze knolselderijsoep met mosterd.

Heb jij deze vegetarische knolselderijsoep met mosterd al gemaakt? Of heb je goede tips voor variaties? Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *