Amerikaanse cheesecake

Amerikaanse cheesecake maken

Beoordeel dit recept:

Amerikaanse cheesecake maken is ontzettend lekker en niet eens zo lastig. Deze zoete lekkernij is een goede traktatie voor verjaardagen, maar ook heel leuk voor bijvoorbeeld een high tea met vriendinnen. In deze blog leer ik jullie een cheesecakerecept dat makkelijk genoeg is. Een kwestie van de bodem maken, de vulling glad mixen en het geheel in de oven mikken. Tijd om Amerikaanse cheesecake te maken!

Recept voor Amerikaanse cheesecake (6 pers.)

Personen: 6
Bereidingstijd: 15 min. (+ ca. 60 min. oventijd)
Calorieën: 352 Kcal per punt

Ingrediënten:

  • 80 gr. digestivekoekjes
  • 40 gr. boter, ongezouten
  • 300 gr. harde roomkaas (bv. monchou)
  • 35 gr. zure room
  • 2 kleine eieren
  • 90 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 15 gr. bloem
  • Chocoladevlokken ter garnering

Benodigde keukenmaterialen:

Mixer
Oven
Kleine taartvorm (ca. 15 cm Ø)
Mengkom
Satéprikkers

Zo kun je de Amerikaanse cheesecake maken:

  1. Zet de oven aan op 130 °C.
  2. Maal de koekjes tot een fijn mengsel. Dit kan in een keukenmachine of goede blender, maar als je die niet hebt kun je ook de onderkant van een brede mok gebruiken.
  3. Smelt de boter in een steelpannetje. Vet ondertussen je taartvorm voor de Amerikaanse cheesecake (Ik gebruik meestal het wikkelpapier van de boter.) Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en stort dit in de taartvorm. Druk de bodem goed aan met een lepel en zet apart.
  4. Neem de mengkom en doe hier de harde roomkaas in. Doe de kristalsuiker en de vanillesuiker erbij en mix dit (evt. met deeghaken) tot het redelijk gemengd is. Voeg dan de bloem, zure room en eieren toe en meng alles met de mixer tot een glad geheel. Dit kan een paar minuten duren.
  5. Schenk het roomkaasmengsel voorzichtig in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de Amerikaanse cheesecake ongeveer 60 minuten in het midden van de oven tot hij gaar is. Je kunt dit controleren met een satéprikker: blijft er nog (natte) vulling aan de prikker hangen, dan moet de cheesecake er nog even in.
  6. Haal de Amerikaanse cheesecake uit de oven zodra hij gaar is. Strooi eventueel wat chocoladevlokken over de nog warme cheesecake ter garnering. Laat afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Je kunt de Amerikaanse cheesecake eten zodra hij koud is, maar hij is het lekkerste als hij een dagje in de koelkast heeft gestaan. Je kunt hem ongeveer een week gekoeld bewaren.

Amerikaanse cheesecake: een echte crowd pleaser

Ik vind dit Amerikaanse cheesecake recept makkelijk. Niet alleen om te maken, maar ook omdat vrijwel iedereen die ik het voorschotel het heerlijk vindt. Verjaardagsgasten, vriendinnen, vriendlief… Iedereen is er weg van. Oké, het is niet de meest gezonde taart. Maar af en toe moet je jezelf best eens kunnen verwennen. Daarnaast ben ik zó vaak naar het recept van deze Amerikaanse cheesecake gevraagd, dat ik heb besloten om het maar gewoon op de blog te zetten. Dan hoef ik alleen nog maar een linkje te sturen. ; )

Amerikaanse cheesecake versieren

Maar goed, Amerikaanse cheesecake dus. Een echte crowd pleaser, zo heb ik door de jaren heen vastgesteld. Maar je kunt hem dan ook op heel veel verschillende manieren leuk afmaken. Deze keer heb ik hem versierd met chocoladevlokken, maar je kunt al naar gelang je smaak en het seizoen ook andere garneringen gebruiken. Wat dacht je van vers rood fruit in de zomer? Aalbessen, aardbeien en frambozen zien er altijd mooi uit. Of wat vind je van vruchtenhagel? Lekker vrolijk! Als je een beetje creatief bent is het ook leuk om een vormpje uit te snijden uit papier en met cacaopoeder iets moois te maken. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om je Amerikaanse cheesecake te versieren!

Ga jij deze Amerikaanse cheesecake maken? En ga je voor lekker naturel of voor een leuke garnering? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *