DVC-recepten nu ook in de Eetmeter!

recept toevoegen eetmeter

Ik heb een leuk nieuwtje voor jullie. Vanaf nu zijn de recepten van De Vegetarische Carnivoor ook in de Eetmeter te vinden! Zo wordt het nog gemakkelijk voor je om bij te houden welke voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Wacht ff… De Eetmeter?

Nog nooit van De Eetmeter gehoord? Met deze gratis tool van het Voedingscentrum kom je erachter hoeveel voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt. Je vult alles in wat je eet en drinkt. Vervolgens krijg je een mooie grafiek te zien die in rood, geel en oranje aangeeft of je genoeg van alles binnenkrijgt. Superhandig als je bijvoorbeeld:

 • als vegetariër/veganist wilt controleren of je genoeg vitamine B12, B6, ijzer, etc. binnenkrijgt;
 • als sporter wilt kijken hoeveel eiwitten je binnenkrijgt;
 • je calorieën wilt tellen om af te vallen of juist om aan te komen;
 • gratis voedingsadvies wilt krijgen dat helemaal is afgestemd op jouw eetpatroon.

Welke recepten staan erin?

Vanaf nu (november 2018) zet ik elk nieuw recept erin. Dat betekent dat de meeste recepten er nog niet instaan. Mocht je een verzoek hebben, dan kun je me een mailtje sturen via saskia@devegetarischecarnivoor.nl of gewoon een berichtje via Instagram of Facebook.

Deze recepten staan tot nu toe in de Eetmeter:

Hoe vind ik jouw recepten in de Eetmeter?

Supersimpel! Volg deze stappen:

 1. Weeg je maaltijd en schrijf het aantal grammen op.
 2. Log in bij de Eetmeter en klik in je Dagboek op ‘Voeg je favoriete producten zelf toe’.

  Eigen recept toevoegen aan Eetmeter

 3. Klik op de knop ‘product toevoegen’.
 4. Selecteer de categorie die bij het gerecht past. Klik op volgende.
 5. Onder het rode kopje ‘Zoek gedeeld product’ is een invoerveld. Typ hier: ‘DVC -‘ en de titel van het recept. Het recept kom dan vanzelf naar boven, waarna je het kunt selecteren.
 6. Nu hoef je alleen nog maar de grammen in te vullen. Alle calorieën en voedingswaarden van het hele gerecht staan nu in je eetmeter!

Waarom niet gewoon de ingrediënten toevoegen?

Tja, als je de Eetmeter gebruikt ben je waarschijnlijk gewend om alle producten apart in te vullen. Daardoor krijg je een compleet beeld van elk ingrediënt van je maaltijd, en wat daarin zit.En als je elk ingrediënt van je maaltijd afweegt, krijg je inderdaad een nauwkeurige beeld van wat er in je eten zit.

Maar elk ingrediënt afwegen en invullen kost veel tijd! Als je – net als ik – niet altijd tijd zin hebt om er zoveel tijd aan te besteden, is het selecteren van een gerecht als ‘product’ lekker snel. Gewoon één keer je bord met eten wegen, dat invullen en klaar is Kees. Dus ik zou zeggen, doe je voordeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *